Stiri

Environmental & Sustainability Summit 2023

Directorul General SNAM, Alin Udriște, a participat, în calitate de speaker, la Environmental & Sustainability Summit 2023, organizat de publicația Business Review. În cadrul panel-ului Food & Water, Domnul Udriște a avut mai multe intervenții subliniind direcțiile de creștere și diversificare ale afacerilor SNAM, dorința de a atrage noi parteneri în vederea dezvoltării surselor de apă libere și caracterul în totalitate sustenabil a domeniului exploatării de apă.Într-o notă optimistă, Directorul SNAM și-a exprimat încrederea ca anul 2024 să aducă în piața românească o apă de stat, îmbuteliată de SNAM, care să-și facă astfel intrarea printre jucătorii de profil locali.” Apa este resursă strategică, denumită ca atare de Consiliul Suprem de Apărare al Țării – CSAT. Trebuie să avem, ca stat, o capacitate la care să apelăm imediat, în caz de necesitate”, a precizat directorul Udriște.Vezi aici VIDEO integral cu dezbaterile din cadrul Summit-uluihttps://www.youtube.com/watch?v=-U35LrrGnSg

Read more...

Oportunitati de afaceri pentru parteneri si colaboratori SNAM

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat recent o schemă de ajutor de minimis care permite acordarea unei sume nerambursabile de până la 200.000 de euro(echivalent în lei) IMM-urilor care investesc în stațiuni balneare și balneoclimatice din România – https://economie.gov.ro/meat-va-acorda-finantari-de-200…/ În întâmpinarea potențialilor investitori care doresc să facă afaceri în stațiunile balneo din România #SNAM dorește să anunțe că deține mai multe surse de apă folosită în balneație în Covasna, Covasna Hanko Horgaz, Iași Nicolina, Vata de Jos, Șapte Izvoare Calde Dreapta, Jigodin, Borsec, Dealul Bogat, Bixat Olt, Siculeni, Geoagiu Băi. Nu ezitați să ne contactați pentru a identifica împreună oportunități de business!

Read more...

Colaborare pentru studierea apelor minerale din județul Covasna

Județul Covasna se asociază cu Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM) SA pentru a identifica și valorifica resursele naturale existente aici. Inițierea demersurilor a fost făcută publică în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean (CJ) Covasna, când aleșii au votat începerea colaborării dintre cele două entități.

Scopul care stă la baza asocierii dintre Consiliul Județean Covasna și Societatea Națională a Apelor Minerale S.A. este demararea „procedurilor de identificare și valorificare a unor resurse de apă minerală naturală și/sau terapeutică posibil existente pe teritoriul administrativ al județului Covasna”

Citeste intregul articol aici: covasnamedia.ro  

Read more...

SNAM , printre puținele companii de stat care respectă în totalitate principiile Guvernanței Guvernative

Societatea Apelor Minerale S.A.  funcționează în totalitate conform cu principiile Guvernanței Corporative pentru companiile de stat, așa cum au fost ele stabilite de acționarul unic, Ministerul Economiei, fiind printre puținele întreprinderi din portofoliul statului care o face, fapt remarcat recent și de media https://jurnalul.ro/special-jurnalul/guvernul-si-guvernanta-corporativa-eu-te-am-facut-eu-te-omor-911235.html

Read more...

Eruptia apei minerale naturale carbogazoase din sonda hidrogeologica F6 – Dorna Candrenilor

Apa minerala naturala ia nastere odata cu migrarea spre adancuri a apelor de suprafata provenite in mare parte din precipitatii si care in drumul lor intalnesc o roca colector care favorizeaza acumularea acestora, formand o “mare subterana”  denumita acvifer. Acviferele pot fi exploatate prin emergente naturale „izvoare” sau prin foraje. In cazul de fata acviferul subteran este exploatat prin mai multe sonde hidrogeologice din care sonda F6 – Dorna Candrenilor pare sa fie cea mai impresionanta datorita caracterului eruptiv.

Acest fenomen spectaculos are loc in prezenta dioxidului de carbon care migreaza din adancuri spre suprafata pe sistemele de falii și fisuri locale. Eruptiile din sonda F6 – Dorna Candrenilor sunt generate de fluxul dioxidului de carbon care are loc in doua faze:  faza activa atunci cand are loc eruptia apei din sonda si faza inactiva atunci cand apa din sonda se retrage pana la o anumita adancime de la care incepe cresterea nivelului apei.

Eruptia surprinsa in data de 29.03.2022 a fost  destul de violenta, coloana de apa masurand aprox. 12 m inaltime.

Vezi momentul eruptiei aici: Facebook SNAM SA

Read more...

Prima apă minerală îmbuteliată de stat: Aqua Dacica va fi o apă populară, autentic românească.

Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM), unicul furnizor legal de apă minerală din România, deținut integral de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului are, începând de anul acesta, obligația de a dezvolta o linie de îmbuteliere și un brand propriu de apă minerală, a declarat, pentru Economica.net, Alin Udriște, directorul general al SNAM. În paralel, conducerea Societății are intenția de a obține introducerea apei minerale în programul ” Laptele, cornul și mărul”, pentru a avea o linie de vânzare directă pentru noul brand, dar și în scopul de a da un impuls pieței de apă minerală, în general.

Citeste intregul articol aici: www.economica.net

Read more...

COMUNICAT DE PRESĂ – S.N.A.M. S.A. a investit 200.000 de euro în laboratorul propriu de analize ape

Societatea Națională a Apelor Minerale S.A. (SNAM) a finalizat recent un program de investiții de peste 200.000 de euro de retehnologizare a laboratorului propriu de analize fizico-chimice, prin completarea infrastructurii existente cu echipamente noi, precum analizor în flux pentru fenoli, cianuri și detergenți și un spectometru cu absorbție atomică pentru analiza cationilor. Mai mult, Societatea noastră va extinde în curând activitatea analizelor și pe componenta de microbiologie. Prin acest demers, SNAM și-a propus să contribuie inclusiv la informarea corectă a cetățenilor cu privire la potențialele riscuri pentru sănătate ale consumului apei inadecvate.

“Astfel, dorim ca, în calitatea noastră de companie având acționar unic Statul român, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, să ne implicăm activ în asigurarea verificării calității apelor minerale și nu numai. Laboratorul de analize ape al SNAM, pe care îl dorim un punct de referință la nivel național, stă acum la dispoziție atât  beneficiarilor „clasici” (îmbuteliatori de apă minerală naturală, investitori în domeniile de prospectare și explorare), cât și autorităților publice locale sau chiar persoanelor fizice interesate de monitorizarea unor parametri ai apei de consum, mai cu seamă în lumina datelor apărute recent în spațiul public, cu privire la posibila poluare cu nitriți și nitrați a izvoarelor din ruralul românesc”, a declarat Alin  Udriște, director general SNAM.

Deținătoare a 32 de licențe de exploatare și a 10 licențe de explorare, SNAM S.A. este cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice, furnizând, în prezent, aproximativ 50% din volumele de apă minerală naturală îmbuteliate de către societățile comerciale de profil. Societatea este deținută în totalitate de statul român, prin autoritatea tutelară Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Read more...

Masă Rotundă privind promovarea unei culturi de integritate la nivelul întreprinderilor publice

București, 19 noiembrie 2019 – Reprezentanții Societății Naționale a Apelor Minerale S.A. (S.N.A.M. S.A.) au participat, în cadrul unui grup de lucru organizat de către Ministerul Justiției și Camera de Comerț Americană – AmCham, la o sesiune interactivă ce a avut în vedere posibilitățile de promovare a unei culturi de integritate la nivelul întreprinderilor publice.

Totodată, au fost aduse în discuție și subiecte precum rolul pe care îl are ofițerul de conformitate – ‘’compliance officer’’ – în cadrul unei companii sau prezentări ale legislațiilor europene în materia anticorupției (The Foreign Corrupt Practices Act – FCPA, UK Bribery Act si Sapin II).

La această întâlnire au participat, atât reprezentanți ai instituțiilor publice ori ai societăților naționale, cât și persoane ce activează în domeniul consultanței corporative.

Read more...

SNAM S.A., premiata cu locul I in cadrul Galei „Topul Național al Firmelor”, ediția a XXVI-a

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a premiat, joi, 7 noiembrie 2019, la Centrul Expozițional Romexpo, cele mai performante companii din România, în cadrul Galei „Topul Național al Firmelor” (TNF), ediția a XXVI-a.

Barometru al performanței în afaceri, Topul Național al Firmelor premiază operatori economici din diferite sectoare de activitate precum: industrie, servicii, comerț, turism,cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură, pescuit și construcții. In anul 2019, clasamentul „Topul Național al Firmelor” este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Ierarhia TNF este construită pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț în toate județele țării.

Ediția a XXVI-a, din 2019, a Topului Național al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel național 12.603 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.466 din industrie, 3.521 din servicii, 2.615 din comerț, 312 din turism, 468 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 643 din agricultură, silvicultură și pescuit și 578 din construcții. Cele 12.603 companii au o cifră de afaceri de aproximativ 178,48 mld. Euro, un profit din exploatare de circa 14,87 mld. Euro și 1.340.310 de salariați.

Societatea Națională a Apelor Minerale – S.A. (S.N.A.M. S.A.),cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice s-a clasat, si in anul 2019, pe locul I în domeniul de activitate și clasa de mărime corespunzătoare (industrie – intreprinderi mijlocii).

Read more...
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram