Stiri

Colaborare pentru studierea apelor minerale din județul Covasna

Județul Covasna se asociază cu Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM) SA pentru a identifica și valorifica resursele naturale existente aici. Inițierea demersurilor a fost făcută publică în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean (CJ) Covasna, când aleșii au votat începerea colaborării dintre cele două entități.

Scopul care stă la baza asocierii dintre Consiliul Județean Covasna și Societatea Națională a Apelor Minerale S.A. este demararea „procedurilor de identificare și valorificare a unor resurse de apă minerală naturală și/sau terapeutică posibil existente pe teritoriul administrativ al județului Covasna”

Citeste intregul articol aici: covasnamedia.ro  

Read more...

SNAM , printre puținele companii de stat care respectă în totalitate principiile Guvernanței Guvernative

Societatea Apelor Minerale S.A.  funcționează în totalitate conform cu principiile Guvernanței Corporative pentru companiile de stat, așa cum au fost ele stabilite de acționarul unic, Ministerul Economiei, fiind printre puținele întreprinderi din portofoliul statului care o face, fapt remarcat recent și de media https://jurnalul.ro/special-jurnalul/guvernul-si-guvernanta-corporativa-eu-te-am-facut-eu-te-omor-911235.html

Read more...

Eruptia apei minerale naturale carbogazoase din sonda hidrogeologica F6 – Dorna Candrenilor

Apa minerala naturala ia nastere odata cu migrarea spre adancuri a apelor de suprafata provenite in mare parte din precipitatii si care in drumul lor intalnesc o roca colector care favorizeaza acumularea acestora, formand o “mare subterana”  denumita acvifer. Acviferele pot fi exploatate prin emergente naturale „izvoare” sau prin foraje. In cazul de fata acviferul subteran este exploatat prin mai multe sonde hidrogeologice din care sonda F6 – Dorna Candrenilor pare sa fie cea mai impresionanta datorita caracterului eruptiv.

Acest fenomen spectaculos are loc in prezenta dioxidului de carbon care migreaza din adancuri spre suprafata pe sistemele de falii și fisuri locale. Eruptiile din sonda F6 – Dorna Candrenilor sunt generate de fluxul dioxidului de carbon care are loc in doua faze:  faza activa atunci cand are loc eruptia apei din sonda si faza inactiva atunci cand apa din sonda se retrage pana la o anumita adancime de la care incepe cresterea nivelului apei.

Eruptia surprinsa in data de 29.03.2022 a fost  destul de violenta, coloana de apa masurand aprox. 12 m inaltime.

Vezi momentul eruptiei aici: Facebook SNAM SA

Read more...

SNAM obtine licenta de exploatare pentru perimetrul Fata Batcii

Societatea Naţională a Apelor Minerale SA (SNAM) anunţă că a obţinut, în urma negocierii cu Agenţia Naţională a Resurselor Minerale (ANRM), dreptul de a administra, în numele statului român, perimetrul hidromineral Faţa Bâtcii situat în localitatea Borsec din judeţul Harghita.

Citeste intregul articol aici: www.agerpres.ro/

Read more...

Prima apă minerală îmbuteliată de stat: Aqua Dacica va fi o apă populară, autentic românească.

Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM), unicul furnizor legal de apă minerală din România, deținut integral de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului are, începând de anul acesta, obligația de a dezvolta o linie de îmbuteliere și un brand propriu de apă minerală, a declarat, pentru Economica.net, Alin Udriște, directorul general al SNAM. În paralel, conducerea Societății are intenția de a obține introducerea apei minerale în programul ” Laptele, cornul și mărul”, pentru a avea o linie de vânzare directă pentru noul brand, dar și în scopul de a da un impuls pieței de apă minerală, în general.

Citeste intregul articol aici: www.economica.net

Read more...

COMUNICAT DE PRESĂ – S.N.A.M. S.A. a investit 200.000 de euro în laboratorul propriu de analize ape

Societatea Națională a Apelor Minerale S.A. (SNAM) a finalizat recent un program de investiții de peste 200.000 de euro de retehnologizare a laboratorului propriu de analize fizico-chimice, prin completarea infrastructurii existente cu echipamente noi, precum analizor în flux pentru fenoli, cianuri și detergenți și un spectometru cu absorbție atomică pentru analiza cationilor. Mai mult, Societatea noastră va extinde în curând activitatea analizelor și pe componenta de microbiologie. Prin acest demers, SNAM și-a propus să contribuie inclusiv la informarea corectă a cetățenilor cu privire la potențialele riscuri pentru sănătate ale consumului apei inadecvate.

“Astfel, dorim ca, în calitatea noastră de companie având acționar unic Statul român, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, să ne implicăm activ în asigurarea verificării calității apelor minerale și nu numai. Laboratorul de analize ape al SNAM, pe care îl dorim un punct de referință la nivel național, stă acum la dispoziție atât  beneficiarilor „clasici” (îmbuteliatori de apă minerală naturală, investitori în domeniile de prospectare și explorare), cât și autorităților publice locale sau chiar persoanelor fizice interesate de monitorizarea unor parametri ai apei de consum, mai cu seamă în lumina datelor apărute recent în spațiul public, cu privire la posibila poluare cu nitriți și nitrați a izvoarelor din ruralul românesc”, a declarat Alin  Udriște, director general SNAM.

Deținătoare a 32 de licențe de exploatare și a 10 licențe de explorare, SNAM S.A. este cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice, furnizând, în prezent, aproximativ 50% din volumele de apă minerală naturală îmbuteliate de către societățile comerciale de profil. Societatea este deținută în totalitate de statul român, prin autoritatea tutelară Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Read more...

Masă Rotundă privind promovarea unei culturi de integritate la nivelul întreprinderilor publice

București, 19 noiembrie 2019 – Reprezentanții Societății Naționale a Apelor Minerale S.A. (S.N.A.M. S.A.) au participat, în cadrul unui grup de lucru organizat de către Ministerul Justiției și Camera de Comerț Americană – AmCham, la o sesiune interactivă ce a avut în vedere posibilitățile de promovare a unei culturi de integritate la nivelul întreprinderilor publice.

Totodată, au fost aduse în discuție și subiecte precum rolul pe care îl are ofițerul de conformitate – ‘’compliance officer’’ – în cadrul unei companii sau prezentări ale legislațiilor europene în materia anticorupției (The Foreign Corrupt Practices Act – FCPA, UK Bribery Act si Sapin II).

La această întâlnire au participat, atât reprezentanți ai instituțiilor publice ori ai societăților naționale, cât și persoane ce activează în domeniul consultanței corporative.

Read more...

SNAM S.A., premiata cu locul I in cadrul Galei „Topul Național al Firmelor”, ediția a XXVI-a

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a premiat, joi, 7 noiembrie 2019, la Centrul Expozițional Romexpo, cele mai performante companii din România, în cadrul Galei „Topul Național al Firmelor” (TNF), ediția a XXVI-a.

Barometru al performanței în afaceri, Topul Național al Firmelor premiază operatori economici din diferite sectoare de activitate precum: industrie, servicii, comerț, turism,cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură, pescuit și construcții. In anul 2019, clasamentul „Topul Național al Firmelor” este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Ierarhia TNF este construită pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț în toate județele țării.

Ediția a XXVI-a, din 2019, a Topului Național al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel național 12.603 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.466 din industrie, 3.521 din servicii, 2.615 din comerț, 312 din turism, 468 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 643 din agricultură, silvicultură și pescuit și 578 din construcții. Cele 12.603 companii au o cifră de afaceri de aproximativ 178,48 mld. Euro, un profit din exploatare de circa 14,87 mld. Euro și 1.340.310 de salariați.

Societatea Națională a Apelor Minerale – S.A. (S.N.A.M. S.A.),cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice s-a clasat, si in anul 2019, pe locul I în domeniul de activitate și clasa de mărime corespunzătoare (industrie – intreprinderi mijlocii).

Read more...

Un secol de industrie în România, simpozion aniversar la Politehnică

Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), în parteneriat cu Universitatea Politehnică din București (UPB), Ministerul Economiei și Asociația Inginerilor din România (AGIR) au organizat, în perioada 14-15 noiembrie 2018, un amplu simpozion în care au fost prezentate realizarile sectorului industrial din România, din ultima sută de ani.

Ca un omagiu adus Centenarului Marii Uniri a României, simpozionul a evidențiat importanța celor 100 de ani de industrie in România, a punctat realizările remarcabile obținute în acest interval și a reliefat eforturile și provocările cu care s-au confruntat generații întregi de specialiști. În cadrul evenimentului, cei 28 de vorbitori, factori de decizie, conducători de companii şi organizaţii, din mediul academic şi universitar, precum și specialiști de renume, au încercat să realizeze o evaluare obiectivă și responsabilă a situației actuale din acest sector, în contextul schimbării tendințelor industriale care pun accent pe dezvoltarea tehnologiilor inovative și inteligente.

Read more...

Buvetele publice, un serviciu oferit populației de către Societatea Natională a Apelor Minerale

Societatea Națională a Apelor Minerale S.A este cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării apelor minerale naturale și terapeutice, furnizând, în prezent, aproximativ 75% din volumele de apă minerală naturală îmbuteliată de către societățile comerciale de profil. În cadrul celor 32 de licențe de exploatare și a celor 10 licențe de explorare a apei minerale naturale și a dioxidului de carbon pe care Societatea Naționala a Apelor Minerale S.A le deține, este important de menționat faptul că 12 surse din cadrul a 6 perimetre de exploatare sunt oferite către populatie, în sistem de buvetă publică (zona Borsec, Covasna, Vâlcele, Târgu Secuiesc, Biborțeni, Lipova). Dat fiind faptul că unul din principalele interese ale Societătii Naționale a Apelor Minerale S.A. este exploatarea rațională a zăcămintelor, prin aplicarea unor criterii științifice de protecție și monitorizare, toate costurile aferente acestor surse cu buvetă publică sunt suportate, integral, din bugetul Societății.

Read more...
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram